Wijkfietstochten in stadsdeel Leidsche Rijn

Wat is er nu leuker dan om met een gids een fietstocht door Leidsche Rijn te maken en onderweg over verschillende plekken de achterliggende verhalen te horen en dit nieuwste, maar zeker niet jongste stadsdeel van Utrecht beter te leren kennen.

Ontdekkingsreis
De trotse en enthousiaste Leidsche Rijnse Evalien van’t Veen neemt je graag mee op ontdekkingsreis. Er zijn tochten van diverse lengtes of tijdsduur en met allerlei thema’s.
Kies er een die bij je/ de groep past en mail mij met eventuele extra wensen over bv opstapplaats.
Er zijn ook enkele themawandelingen beschikbaar. Vraag naar de mogelijkheden (oa in het Máximapark | Rijn-Ridders, Rozen in ’t Zand | Haarzuilens).

Voor wie?
Leuk om te doen met collega’s, sportteam, de buren uit de straat of vriendengroep.
De groepsfietstochten zijn flexibel in vertrekdatum/tijd en fietstocht wordt altijd iets op maar aangepast.
Daarnaast zijn er ook regelmatig aanschuif wijkfietstochten met steeds een ander thema. Deze worden via de sociale media bekend gemaakt.
De groepsgrootte is maximaal 12/14 personen per gids. (Is de groep groter, dan komt er waar mogelijk een tweede gids bij).

Waaruit kiezen?
Al onze wijkfietstochten Leidsche Rijn kunnen op maat worden aangepast. Ze hebben allemaal een bepaalde lengte/tijdsduur en eigen invalshoek.
Kies dus je aantal km/tijdsduur uit: 1,5 uur – 2 uur (circa 12 km) – 2,5 uur – 3 uur (circa 20 km) (incl. stops voor uitleg)
Kies daarna je invalhoek/ gewenste thema uit: veelzijdig, historie, Romeins, Middeleeuwen, 20e eeuws, kunst/architectuur, natuur, bepaalde buurt of geef je eigen wensen aan. Het gebied bestrijkt Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern en Haarzuilens).
Je kunt eventueel zelf het begin- en eindpunt bepalen. Denk wel aan beschikbaarheid fietsen. Op jouw mail met gegevens volgt dan er een voorstel op maat.

Wat kost het?
De kosten zijn per persoon, maar wel berekend voor een groep van minimaal 10 personen. Er kunnen maximaal 12/14 mensen mee om. Dan kan iedereen de uitleg nog goed horen. Is de groep groter, dan moeten we even overleggen (bv 2e gids). Gaan er minder mee, dan betaal je toch voor 10 personen.
Een tocht van 1,5 uur kost € 9 pp / dus minimaal € 90 (10 personen)
Een tocht van 2 uur kost € 11 pp / dus minimaal € 110 (10 personen)
Een tocht van 2,5 uur kost € 13 pp / dus minimaal € 130 (10 personen)
Een tocht van 3 uur kost € 15 pp / dus minimaal € 150 (10 personen)

Voor particulieren inclusief btw, voor bedrijven exclusief met factuur.
Tevens voor onderweg een flesje water en appeltje.
Je fietst op je eigen fiets (Er zijn OV fietsen en pickupbikes fietsen beschikbaar en te huren op enkele plekken Leidsche Rijn).
De algemene voorwaarden van de Wijkfietstochten Leidsche Rijn zijn van toepassing op alle fietstochten en wandelingen.

Lokale wijkgids
De gids Evalien van’t Veen woont al vanaf 2006 in Leidsche Rijn (Terwijde) en heeft de wijk zien groeien en tot bloei zien komen. Door haar grote netwerk en inzet bij diverse lokale initiatieven heeft ze haar wijk tot in de haarvaten leren kennen. Ze is een echte wijkexpert en ambassadeur van stadsdeel Leidsche Rijn.
Ze is zeer actief bij de Historische vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn en was bijvoorbeeld de eindredacteur bij de glossy over 2000, 200, 20 jaar Leidsche Rijn (2018). Maar ook is zij de initiatiefneemster van de lokale websites LiefstLeidscheRijn.nl, UITeteninLeidscheRijn.nl en deze website BeleefLeidscheRijn.nl. Tevens geeft zij de papieren UITladder Leidsche Rijn sinds 2015 uit. Kortom een enorme bron van informatie.

Enthousiast geworden?
Mail dan naar Evalien@EVEN-HIER.nl met volgende gegevens:
Wijkfietstocht of wandeling | gewenste datum en starttijd | aantal personen | lengte – tijdsduur | thema en/of bepaald deel van Leidsche Rijn, Vleuten De Meern, Haarzuilens | andere wensen/opmerkingen (bv wat voor een groep het is).
Je krijgt normaal gesproken binnen 48 uur reactie.